EnglishSlovak

Odporúčania pre zariadenia sociálnych služieb v období pandémie koronavírusu COVID-19

  • Domov
  • Odporúčania pre zariadenia sociálnych služieb v období pandémie koronavírusu COVID-19
27 mar
0

Vážené pani riaditeľky, Vážení pani riaditelia, Vážené kolegyne a Vážení kolegovia,

niekoľko odborníčok a odborníkov z Fóra pre ľudské práva (Maroš Matiaško), Rady pre poradenstvo v sociálnej práci (Miroslav Cangár), nadácie SOCIA (Mária Machajdíková) a SocioFóra (Lýdia Brichtová, Mária FIlipová, Lukáš Kvokačka) a Zuzana Stavrovská – komisárka pre osoby so zdravotným postihnutím, sa rozhodli reagovať na mnohé otázky od poskytovateľov sociálnych služieb v tejto komplikovanej situácii.

Preto v záujme zvýšenia Vašej istoty  pri rozhodovaní a poskytovaní sociálnych služieb v súvislosti s aktuálnou situáciou ohľadom šírenia nákazy COVID – 19 si  Vám dovoľujeme zaslať odporúčanie týkajúce sa dodržiavania niektorých základných ľudských práv a slobôd v zariadeniach sociálnych služieb a odporúčanie týkajúce sa prípravy na riešenie situácií v prípade karantény v zariadeniach sociálnych služieb (tzv. krízové plány) a základné odporúčania v prevádzkach pri poskytovaní sociálnych služieb v období aktuálnej pandémie.

Cieľom tohto dokumentu je podporiť Vás v efektívnom riešení súčasnej situácie a pomôcť vám zorientovať sa v riešení nevyhnutných tém a situácii súvisiacich s prípadnou karanténou vo vašom zariadení.

Odporúčania nájdete v sekcii Na stiahnutie alebo kliknite na:

Odporúčané postupy v súvislosti s koronavírusom pre ZSS (zip, 8 MB)

Návrh_zatvorenie zariadení_obmedzenie osobnej slobody (pdf,624 kB)

Príprava na situáciu ZSS (pdf, 766 kB)

Príloha 1 KP témy (doc,156 kB)

Príloha 2 zamestnanci kríza-tím 24_7 (xlsx. 11kB)

INFORMÁCIE O KORONA VÍRUSE – ľahko čitateľná verzia (pdf, 1 MB)

Všetkým zariadeniam sociálnych služieb držíme palce v zvládaní tejto situácie a nezabudnite na našu podporu v rámci projektu NPDI PTT.

Leave A Comment